Contrabas

Aristoteles Potamianos

T 06-17394105
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AristotelesD801-1383-bewerktw_webpublicatie_zonder_watermerk.jpg

Ik ben Aristotelis en ben geboren in Athene, Griekenland. Daar begon ik aan mijn muzikale studie en voornamelijk aan de contrabas lessen, aan het Atheense Conservatorium.

Maar mijn grote liefde voor de contrabas heeft mij naar Nederland gebracht, en dus woon en werk ik hier al 23 jaar.

In 1992 kwam ik naar Nederland om aan het Rotterdams Conservatorium te studeren en heb twee diploma’s gehaald: DM (docerend musicus-1995) en UM (uitvoerend musicus-1997). Ik heb les gehad van een aantal zeer beroemde bassisten zoals J.M. Rollez (Frankrijk) en T. Martin (Engeland).

Ik hou ontzettend veel van musiceren, bijvoorbeeld in een symfonie orkest en heb met vrijwel alle Nederlandse orkesten samengewerkt. Sinds 1998 ben ik de solo bassist van Het Gelders Orkest. Ik hou ook erg veel van kamermuziek en solistische optredens, en vind alle soorten muziek echt gaaf om te spelen: van barok tot Rock!

Lesgeven is mijn manier van verder groeien. Zoals een van mijn leraren mij heeft helpen leren, je wordt pas echt goed als je je kennis en liefde voor de muziek aan anderen doorgeeft. Ik geloof dat muziek maken, op vele manieren een mens verandert. Als je meer hierover wilt leren, kom er een keer langs!