Slagwerk

Martin Geessinck

M 06-22666958
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W www.artez.nl/conservatorium/Docenten/Geessinck

MartinD801-1303w_webpublicatie_zonder_watermerk.jpg

Martin Geessinck werd op 9 Oktober 1971 geboren in Bredevoort, een pittoresk plaatsje in de achterhoek, waar hij op twaalfjarige leeftijd in contact kwam met muziek, en dan met name slagwerk, via zijn toenmalige docent ”Han Vogel”.
In 1989 auditeerde hij voor “het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest”, wat direct resulteerde in een tournee door Michigan, “De Verenigde Staten”, met onder meer concerten in Chicago en Interlocken “Centre for the Arts”. Twee jaar later volgde een tour door Canada, in de provincie Ontario.

Hij studeerde aan het conservatorium van Arnhem waar hij in 1996 afstudeerde als”Docerend Musicus” en aan het  Sweelinck conservatorium in Amsterdam alwaar hij in 1999 zijn diploma Uitvoerend Musicus behaalde.

Tijdens en na zijn afstuderen werkte, en werkt Martin als freelance slagwerker bij bijna alle professionele symfonieorkesten van Nederland. Naast alle ervaring die hij in deze orkesten opdeed, nam hij deel aan tournees door Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, China en Japan, en speelde hij in diverse wereld beroemde zalen.
In het seizoen 2007/2008 werkte hij in vaste dienst voor “Het Gelders Orkest”.

Ook in de kamermuziek is Martin actief. Naast allerlei ad hoc kamermuziekensembles, maakte hij deel uit van een duo voor slagwerk en saxofoon, en speelde in binnen- en buitenland, waarbij een studie van drie maanden aan het vermaarde ”Banff Centre for the Arts” ,in Canada, als een hoogtepunt gezien mag worden. Dit resulteerde in nieuwe composities voor deze speciale combinatie, en concerten in onder meer Banff, Canmore en in de concertzaal van de universiteit van Calgary.
Sinds 2003 houdt Martin zich intensief bezig met het bestuderen, en uitvoeren van traditionele trommelstijlen, dit in groepsverband met Trommelgroep RADAC.
Andere kamermuziek ensembles waarin Martin speelt en speelde zijn; Slagwerkkwartet “Kwartslag”, en het ensemble voor hedendaagse muziek ”Sizzle”.

In 1998 begon hij als slagwerkdocent aan de muziekschool “Het Musiater”in Zevenaar, en
sinds 2002 is Martin als hoofdvakdocent klassiek slagwerk verbonden aan het ArtEZ conservatorium. Naast zijn vaste aanstelling bij ArtEZ is hij als gastdocent actief, in Gent ( België ) aan het “Conservatorium Hogeschool Gent”, en gaf hij in 2008 les in Luxemburg ( Conservatorium Luxemburg stad ).

De variatie in het doceren, zowel aan de basis, als met gevorderden geeft veel voldoening, en een ruim inzicht in de educatie en de ontwikkeling van het slagwerk Nederland.