RKST21 (EREPRIJS en Het Gelders Orkest)

Concert
0
img9048_43
Datum: 11 februari 2017 20:00

Locatie: ArtEZ

RKST21  (EREPRIJS en Het Gelders Orkest)
RKST21 richt op het creëren en uitvoeren van een oeuvre van componisten dat zich in een alsmaar ontwikkelend klanklandschap op basis van maatwerk wil presenteren: het beste concert voor de juiste plek. 
Naast bestaande en bekende (klassiek) instrumenten nemen elektrische instrumenten een grotere rol in. We zien elektrische (bas)gitaren en slagwerkers en er is een prominente rol voor zang. 

Met dit uitgangspunt voor ogen worden componisten uitgenodigd te schrijven voor dit nieuwe ensemble. Het totale programma wordt ten gehore gebracht als één compositie; geen op- en afgangen/ en of changementen. Zonder de formele procedures die aan concerten van de klassieken kleven, maar met een grote toegankelijkheid.

A Brand New Day
Deze avond is het RKST21 orkest, in deze bijzondere samenstelling, te zien in de concertzaal van het ArtEZ Conservatorium. 
(Zeer) jong talent krijgt ook een podium in het kader van 'in een weekend componist'. 

Leerlingen schrijven composities
Op deze dag ontwerpen de jonge leerlingen van de Nieuwe Arnhemse Muziekschool composities voor de ereprijs onder leiding van Jeroen van Dijk, hoornist bij de ereprijs. Tijdens het concert gaan deze stukken in wereldpremière. Daarnaast zijn er twee composties te horen van leerlingen uit Doetinchem, speciaal voor een strijkkwintet uit Het Gelders Orkest en de ereprijs geschreven.

Kaarten zijn te verkrijgen via de volgende link

https://www.arnhemsepodia.nl/programma/?maand=2017-02-11#modal=/programma/4284/ArtEZ_De_Ereprijs/A_Brand_New_Day/:

€ 15,- regulier, € 10, cjp/ckv, € 5,- Kind.

Dit project is een samenwerking tussen Het Gelders Orkest, De Ereprijs en ArtEZ Conservatorium.

 

 

Alle datums


  • 11 februari 2017 20:00

 

Deelnemerslijst

 Geen deelnemers