Christina Plein

M 06-55765730
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W www.christinaplein.com

ChristinaD801-1281w_webpublicatie_zonder_watermerk.jpg

Zangeres

Christina is een veelzijdige zangeres: zij studeerde in 2001 af als Jazz & Pop zangeres en in 2005 als Klassieke mezzo.

Deze veelzijdigheid is terug te vinden in haar dagelijkse lespraktijk en in de zeer uiteenlopende, gevarieerde concerten.

Als alt-soliste werkt zij met vele koren en (barok-)ensembles in Duitsland en Nederland.

Met pianist Aljosja Buijs biedt zij een zeer uiteenlopend programma aan van Mozart tot Nina Simone.

Tevens is Christina als zangpedagoge voor jazz en pop muziek verbonden aan 't Venster, Centrum voor kunst en cultuur te Wageningen.

Naast haar activiteiten als zangeres en zangdocente is Christina als coördinator voor Podiumbeest in de regio Wageningen actief bezig met het scouten en stimuleren van nieuw talent.

 

Zangles

Al tijdens mijn studie ontdekte ik mijn passie voor het lesgeven.

Elke leerling is uniek en komt met eigen vraagstellingen en voorkeuren. Iedere leerling heeft een eigen aanpak op maat nodig. Dat maakt lesgeven zo afwisselend en uitdagend.

Als zangdocente in Oosterbeek bied ik individueel zangles /zangcoaching aan en in overleg ook aan een groepje van twee leerlingen.

Afhankelijk van de stijlvoorkeur van de leerling geef ik de lessen in de studio achter ons huis (met zanginstallatie en microfoon) of in de woonkamer.

Ik kan inmiddels terugblikken op ruim 15 jaar ervaring als docente op muziekscholen en in mijn privé praktijk. Ik houd me continue bezig met nieuwe methoden en heb regelmatig contact en kennisuitwisseling met collega’s.

Van januari 2009 tot augustus 2010 was ik als docente zangtechniek en beginnersmethodiek aan het ArtEZ Conservatorium te Arnhem verbonden